Muskelimiehet & Peltovuori -Podcast

Pumppia arjen harmauteen! Muskelimiehet & Peltovuori on pilke silmäkulmassa treenaamista ja terveellistä elämäntapaa käsittelevä podcast.

Podcastin tavoitteena on tuoda kuulijoille hyvää fiilistä ja uusia ideoita oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Podcastissa Esportin Marko, Jussi ja Laura jututtavat mielenkiintoisia vieraita ja jakavat kokemuksiaan erilaisista liikuntamaailman uutuuksista. Kaikki kolme podcastin ”isäntää” ovat pitkän linjan liikunta-alan ammattilaisia ja omistautuneet hyvinvoinnin ja liikunnan ilosanoman levittämiseen.

Podcastin uudet jaksot ilmestyvät joka toinen viikko.

Kaikki Muskelimiehet & Peltovuori podcast-jaksot löydät spotifysta, apple- ja google-podcasteista, Esportin WellNet-palvelusta, osoitteesta https://muskelimiehet.podbean.com/ sekä tältä sivulta.

Seuraa Podcastia myös Instagramissa! https://www.instagram.com/wellnetbyesport/

Voit jättää palautetta tai ehdottaa aihetta sähköpostitse: muskelimiehet(at)wellnet.fi

Hyviä kuunteluhetkiä!

Podcast-jaksot 1-4

Jakso 1: Muskelimiehet & Peltovuori starttaa!

Avausjaksossa Muskelimiehet ja Peltovuori vaihtavat uuden vuoden kuulumisia ja kertovat mitä tuleva kevät 2021 ja uusi podcast tuo tullessaan. Pääset kuuntelemaan jakson näissä kanavissa:

Kuuntele jakso: Podbean, Apple podcast, Spotify

Jakso 2: Keittiömestarin reseptit liikuntaan ja ravintoasioihin. Vieraana Hans Välimäki | #muskelimiehet 2

Muskelimiesten & Peltovuoren kanssa protskusmoothien ääreen istahtaa keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki. Hansin kanssa rupatellaan muun muassa arjenhallinnan saloista, treenaamisesta – ja tietysti ruuasta. Hans on elävä esimerkki siitä, että kiireisessä yrittäjän arjessakin on mahdollista pitää omasta hyvinvoinnista huolta ja pysyä aktiivisena. Tässä podcast-jaksossa pääset kuulemaan keittiömestarin reseptit hyvinvointia edistävään arkeen, liikkumiseen ja ravintoasioihin.

Kuuntele jakso: Podbean, Apple Podcast, Spotify

Jakso 3: Heidi Sohlberg – Positiivinen elämänasenne kantaa | #muskelimiehet 3

Muskelimiesten & Peltovuoren vieraaksi saapuu vuoden 2001 Miss Suomi, juontaja, sporttinen Heidi Sohlberg. Heidin kanssa nauru raikaa ja aiheet vaihtelevat treeneistä ja ravinnosta avantouintiin. Heidi avaa jaksossa myös avoimesti sairastumistaan rintasyöpään ja sitä, miten se on vaikuttanut kokonaisvaltaisesti elämään ja hyvinvointiin.

Kuuntele jakso: Podbean, Apple podcast, Spotify

Jakso 4: Taru Valkeapää – puhdas ruoka kunniaan! | #muskelimiehet 4

Muskelimiehet ja Peltovuori saavat tällä viikolla vieraakseen 1990-luvun tv-peli Hugosta aikanaan tunnetuksi tulleen energiapakkauksen Taru Valkeapään. Taru on toiminut vuosien aikana tiiviisti liikunnan ja hyvinvoinnin parissa muun muassa ryhmäliikunta- ja sauvakävelyohjaajana sekä ravintoluennoitsijana. Tässä jaksossa jutun aiheet vaihtelevat puhtaasta ruuasta arkiliikuntaan ja kaikkeen siltä väliltä!

Kuuntele jakso: Podbean, Apple podcast, Spotify

Podcast-jaksot 5-8

Jakso 5: Marco Bjuström – hyvällä asenteella energiaa arkeen! | #muskelimiehet 5

Tässä jaksossa Muskelimiesten ja Peltovuoren seuraksi studioon töräyttää paikalle tanssinopettaja, ohjaaja ja koreografi Marco Bjurström. Keskustelua käydään vilkkaasti tanssin ja liikunnan merkityksestä henkiseen hyvinvointiin, kuin myös asenteesta ja suhtautumisesta elämään yleisesti. Tästä Marcolla onkin sanottavaa, joka pistää ajattelemaan. Kuuntele avoimin mielin!

Kuuntele jakso: Podbean, Apple podcast, Spotify

Jakso 6: Kiireisen arjen liikunta- ja ravintotärpit by Muskelimiehet & P | #muskelimiehet 6

Miten varmistaa, ettei lomalla tule vedettyä ihan läskiksi? Miten superkiireisessä väsyttävässä arjessa on mahdollista pitää liikunta ja terveelliset ruokailutottumukset mukana kuvioissa? Muskelimiehet & Peltovuori tuovat omat kikka kolmosensa pöytään näihin asioihin liittyen – omalla tutulla tyylillään.

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple Podcast

Jakso 7: Teknologia liikkumisen ja hyvinvoinnin tukena. Vieraana Janne Kallio | #muskelimiehet 7

Miten teknologia voi auttaa liikkumisen aloittamisessa tai paremman unen saavuttamisessa? Entä mitä kaikkea teknologia tulee mahdollistamaan hyvinvoinnin edistämisen saralla lähitulevaisuudessa? Muun muassa näihin kysymyksiin antaa vastauksia tässä jaksossa Suunnon asiantuntija Janne Kallio. Tervetuloa kuulolle!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 8: Jere Lehtinen – ex-ammattiurheilijan liikunta-arki ja motivaatiotekijät | #muskelimiehet 8

Muskelimiesten & Peltovuoren vieraaksi saapuu yksi kautta aikojen menestyneimmistä suomalaisista jääkiekkoilijoista, nykyisin miesten jääkiekkomaajoukkueen GM:nä toimiva Jere Lehtinen. Podcastissa pääset kuulemaan muun muassa, mikä motivoi ja liikuttaa Jereä tänä päivänä, kun urheilu ei ole osa jokapäiväistä arkea ammatin kautta. Tuttuun tapaan jaksossa mennään välillä asiassa ja välillä sen vieressä. Tervetuloa kuulolle!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Podcast-jaksot 9-12

Jakso 9: Motivaatio ja tavoitteiden saavuttaminen. Vieraana mentaalivalmentaja Sampsa Korhonen | #muskelimiehet 9

Muskelimiehet & Peltovuori sukeltavat pintaa syvemmälle, kun tuoliin istahtaa Mentaalivalmentaja, rentoutuksen, NLP:n ja hypnoosivalmennuksen ammattilainen Sampsa Korhonen! Pian selviää, että Makken odotuksista poiketen hypnoosi ei ole kelloon tuijottamista, vaan läsnäolon ja tiedostamisen lisäämistä. Mutta miten tämä vaikuttaa motivaatioon ja omien tavoitteiden saavuttamiseen? Pysähdy ja kuuntele, sillä Sampsa avaa esiin näkökulmia, jotka antavat varmasti uutta perspektiiviä.

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 10: Vastalääkkeet laiskotukseen korona-aikana | #muskelimiehet 10

Muskelimiehet & Peltovuori istahtavat tässä jaksossa tuoleihin ilman vierasta, ja heti puhutaan rintalihaksista ja perseestä! Jaksossa pohditaan miten perse nousee ylös penkistä kun laiskottaa, ja miten korona-aikana saa pidettyä aktiivisuutta yllä. Lisäksi sekä Muskelimiehet että Peltovuori raottavat hiukan omaa treenifilosofiaansa – mikä treenissä on tärkeää ja mitä eri tasoja siitä voi löytää.

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 11: Glitteriä ja treeniä. Vieraana muotisuunnittelija Teemu Muurimäki | #muskelimiehet 11

Glitteriä ja treeniä – voiko näitä yhdistää? Tämä selviää, kun Muskelimiesten & Peltovuoren seuraan istahtaa muotisuunnittelija Teemu Muurimäki. Teemu osoittautuu erittäin sporttiseksi henkilöksi, ja kuulemme mm. hänen esimerkkipäivästään ruokavalion suhteen. Kaiken kukkuraksi kummastellaan mitä Peltovuorella on päällään – tämä herättää herroissa eriäviä mielipiteitä.

Seuraa Podcastia myös Instagramissa! https://www.instagram.com/wellnetbyesport/

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 12: Istuminen tappaa. Vieraana LitT Arto Pesola. | #muskelimiehet 12

Muskelimiehet & Peltovuori istahtavat tyytyväisyyttä uhkuen studion tuoleihin, mutta pian hymy hyytyy. Käy nimittäin ilmi, että jokainen heistä istuu tuntikaupalla päivässä perseellään! Tästä seuraa kiivasta keskustelua arkiliikunnan merkityksestä, ja miten siihen voi motivoida itsensä. Koska aihe on haastava, otetaan puhelu Fibionin Arto Pesolalle, joka tutkii mm. istumista ja arkiliikuntaa työkseen markkinoiden tarkimmalla mittarilla. Onneksi käy ilmi, että toivoa on vielä. Nouse siis ylös, lähde kävelylle ja ota jakso kuunteluun!

Seuraa Podcastia myös Instagramissa! https://www.instagram.com/wellnetbyesport/

Kuuntele jakso: Podbean

 

Jaksot 13-16

Jakso 13: Juoksun hurmaa | #muskelimiehet 13

Makke on innostunut juoksusta todettuaan, että sen ei tarvitsekaan olla tylsää. Mitä kaikkia tapoja on aloittaa juoksuharrastus, tai löytää kokeneena konkarina siihen uusia ärsykkeitä? Sekä Muskelimiehet että Peltovuori paljastavat parhaimmat juoksuvinkkinsä!

Seuraa podia myös Instagramissa! https://www.instagram.com/wellnetbyesport/

Juoksukurssi Wellnetissä: https://wellnet.esport.fi/shop/55

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 14: 60 kg kevyempi elämä | #muskelimiehet 14

Miten 60 kg:n painonpudotus vaikuttaa elämään, minäkuvaan ja mieleen? Minkälainen matka se on, ja mitä haasteita ja onnistumisia siihen mahtuu mukaan? Muskelimiehet ja Peltovuori saavat vieraakseen Maccen asiakkaan Kaisan, joka avaa rohkeasti meille oman tarinansa, ja kertoo miten tällainen muutos on mahdollista saavuttaa. Sukella mukaan tarinaan, ja ota jakso kuunteluun!

Kuuntele jakso, Podbean, Spotify, Apple podcast

Lähde mukaan Laihdu-kurssille: https://wellnet.esport.fi/shop/courses

Jakso 15: Alipalautumisesta uuteen nousuun| #muskelimiehet 15

Mistä tietää mikä on tarpeeksi? Miten tunnistaa ylirasituksen tai alipalautumisen merkit? Tässä jaksossa Muskelimiehet & Peltovuori pohtivat tätä monelle nykyään tuttua ilmiötä, ja antavat omat vinkkinsä tasapainon löytämiseen. Peltovuori kertoo myös oman tarinansa pitkäaikaisesta rasitustilastaan, ja miten elämä muuttui sen jälkeen.

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 16: Kesäkauden treeni- ja ruokailurutiinit | #muskelimiehet 16

KESÄ! Muskelimiehet ja Peltovuori kertovat omista treeni- ja ruokailurutiineistaan kesällä – miten ne muuttuvat vai muuttuvatko? Samalla saadaan hyviä vinkkejä mökkitreeneistä makkaroihin. Jaksosta jännittävän tekee myös se, että Jusa ja Peltovuori ovat studiossa kahden kesken, ja Macce on kadonnut. Jusa ei jää toimettomaksi, vaan tarttuu luuriin ja selvittää asian. Otahan jakso kuunteluun!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jaksot 17-20

Jakso 17: Rutiinit, Mikko Alatalo ja Pamela Anderson | #muskelimiehet 17

Muskelimiehet ja Peltovuori istahtavat tuoliin hybridimallissa pitkän kesätauon jälkeen. Kesän jälkeen on hetki syytä pohtia, onko jotain hyviä rutiineita tippunut pois, ja miten saada ne takaisin arkeen. Puhe käväisee myös hiukan Pamela Andersonissa ja Mikko Alatalossa, mutta palaa onneksi pian taas juurilleen. Tuttuun tapaan siis asiaa ja asian vierestä – tervetuloa Muskelimiesten ja Peltovuoren seuraan!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify