Muskelimiehet & Peltovuori -Podcast

Pumppia arjen harmauteen! Muskelimiehet & Peltovuori on pilke silmäkulmassa treenaamista ja terveellistä elämäntapaa käsittelevä podcast.

Podcastin tavoitteena on tuoda kuulijoille hyvää fiilistä ja uusia ideoita oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Podcastissa Esportin Marko, Jussi ja Laura jututtavat mielenkiintoisia vieraita ja jakavat kokemuksiaan erilaisista liikuntamaailman uutuuksista. Kaikki kolme podcastin ”isäntää” ovat pitkän linjan liikunta-alan ammattilaisia ja omistautuneet hyvinvoinnin ja liikunnan ilosanoman levittämiseen.

Podcastin uudet jaksot ilmestyvät joka toinen viikko.

Kaikki Muskelimiehet & Peltovuori podcast-jaksot löydät spotifysta, apple- ja google-podcasteista, Esportin WellNet-palvelusta, osoitteesta https://muskelimiehet.podbean.com/ sekä tältä sivulta.

Seuraa Podcastia myös Instagramissa! https://www.instagram.com/wellnetbyesport/

Voit jättää palautetta tai ehdottaa aihetta sähköpostitse: muskelimiehet(at)wellnet.fi

Hyviä kuunteluhetkiä!

Podcast-jaksot 1-4

Jakso 1: Muskelimiehet & Peltovuori starttaa!

Avausjaksossa Muskelimiehet ja Peltovuori vaihtavat uuden vuoden kuulumisia ja kertovat mitä tuleva kevät 2021 ja uusi podcast tuo tullessaan. Pääset kuuntelemaan jakson näissä kanavissa:

Kuuntele jakso: Podbean, Apple podcast, Spotify

Jakso 2: Keittiömestarin reseptit liikuntaan ja ravintoasioihin. Vieraana Hans Välimäki | #muskelimiehet 2

Muskelimiesten & Peltovuoren kanssa protskusmoothien ääreen istahtaa keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki. Hansin kanssa rupatellaan muun muassa arjenhallinnan saloista, treenaamisesta – ja tietysti ruuasta. Hans on elävä esimerkki siitä, että kiireisessä yrittäjän arjessakin on mahdollista pitää omasta hyvinvoinnista huolta ja pysyä aktiivisena. Tässä podcast-jaksossa pääset kuulemaan keittiömestarin reseptit hyvinvointia edistävään arkeen, liikkumiseen ja ravintoasioihin.

Kuuntele jakso: Podbean, Apple Podcast, Spotify

Jakso 3: Heidi Sohlberg – Positiivinen elämänasenne kantaa | #muskelimiehet 3

Muskelimiesten & Peltovuoren vieraaksi saapuu vuoden 2001 Miss Suomi, juontaja, sporttinen Heidi Sohlberg. Heidin kanssa nauru raikaa ja aiheet vaihtelevat treeneistä ja ravinnosta avantouintiin. Heidi avaa jaksossa myös avoimesti sairastumistaan rintasyöpään ja sitä, miten se on vaikuttanut kokonaisvaltaisesti elämään ja hyvinvointiin.

Kuuntele jakso: Podbean, Apple podcast, Spotify

Jakso 4: Taru Valkeapää – puhdas ruoka kunniaan! | #muskelimiehet 4

Muskelimiehet ja Peltovuori saavat tällä viikolla vieraakseen 1990-luvun tv-peli Hugosta aikanaan tunnetuksi tulleen energiapakkauksen Taru Valkeapään. Taru on toiminut vuosien aikana tiiviisti liikunnan ja hyvinvoinnin parissa muun muassa ryhmäliikunta- ja sauvakävelyohjaajana sekä ravintoluennoitsijana. Tässä jaksossa jutun aiheet vaihtelevat puhtaasta ruuasta arkiliikuntaan ja kaikkeen siltä väliltä!

Kuuntele jakso: Podbean, Apple podcast, Spotify

Podcast-jaksot 5-8

Jakso 5: Marco Bjuström – hyvällä asenteella energiaa arkeen! | #muskelimiehet 5

Tässä jaksossa Muskelimiesten ja Peltovuoren seuraksi studioon töräyttää paikalle tanssinopettaja, ohjaaja ja koreografi Marco Bjurström. Keskustelua käydään vilkkaasti tanssin ja liikunnan merkityksestä henkiseen hyvinvointiin, kuin myös asenteesta ja suhtautumisesta elämään yleisesti. Tästä Marcolla onkin sanottavaa, joka pistää ajattelemaan. Kuuntele avoimin mielin!

Kuuntele jakso: Podbean, Apple podcast, Spotify

Jakso 6: Kiireisen arjen liikunta- ja ravintotärpit by Muskelimiehet & P | #muskelimiehet 6

Miten varmistaa, ettei lomalla tule vedettyä ihan läskiksi? Miten superkiireisessä väsyttävässä arjessa on mahdollista pitää liikunta ja terveelliset ruokailutottumukset mukana kuvioissa? Muskelimiehet & Peltovuori tuovat omat kikka kolmosensa pöytään näihin asioihin liittyen – omalla tutulla tyylillään.

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple Podcast

Jakso 7: Teknologia liikkumisen ja hyvinvoinnin tukena. Vieraana Janne Kallio | #muskelimiehet 7

Miten teknologia voi auttaa liikkumisen aloittamisessa tai paremman unen saavuttamisessa? Entä mitä kaikkea teknologia tulee mahdollistamaan hyvinvoinnin edistämisen saralla lähitulevaisuudessa? Muun muassa näihin kysymyksiin antaa vastauksia tässä jaksossa Suunnon asiantuntija Janne Kallio. Tervetuloa kuulolle!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 8: Jere Lehtinen – ex-ammattiurheilijan liikunta-arki ja motivaatiotekijät | #muskelimiehet 8

Muskelimiesten & Peltovuoren vieraaksi saapuu yksi kautta aikojen menestyneimmistä suomalaisista jääkiekkoilijoista, nykyisin miesten jääkiekkomaajoukkueen GM:nä toimiva Jere Lehtinen. Podcastissa pääset kuulemaan muun muassa, mikä motivoi ja liikuttaa Jereä tänä päivänä, kun urheilu ei ole osa jokapäiväistä arkea ammatin kautta. Tuttuun tapaan jaksossa mennään välillä asiassa ja välillä sen vieressä. Tervetuloa kuulolle!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Podcast-jaksot 9-12

Jakso 9: Motivaatio ja tavoitteiden saavuttaminen. Vieraana mentaalivalmentaja Sampsa Korhonen | #muskelimiehet 9

Muskelimiehet & Peltovuori sukeltavat pintaa syvemmälle, kun tuoliin istahtaa Mentaalivalmentaja, rentoutuksen, NLP:n ja hypnoosivalmennuksen ammattilainen Sampsa Korhonen! Pian selviää, että Makken odotuksista poiketen hypnoosi ei ole kelloon tuijottamista, vaan läsnäolon ja tiedostamisen lisäämistä. Mutta miten tämä vaikuttaa motivaatioon ja omien tavoitteiden saavuttamiseen? Pysähdy ja kuuntele, sillä Sampsa avaa esiin näkökulmia, jotka antavat varmasti uutta perspektiiviä.

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 10: Vastalääkkeet laiskotukseen korona-aikana | #muskelimiehet 10

Muskelimiehet & Peltovuori istahtavat tässä jaksossa tuoleihin ilman vierasta, ja heti puhutaan rintalihaksista ja perseestä! Jaksossa pohditaan miten perse nousee ylös penkistä kun laiskottaa, ja miten korona-aikana saa pidettyä aktiivisuutta yllä. Lisäksi sekä Muskelimiehet että Peltovuori raottavat hiukan omaa treenifilosofiaansa – mikä treenissä on tärkeää ja mitä eri tasoja siitä voi löytää.

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 11: Glitteriä ja treeniä. Vieraana muotisuunnittelija Teemu Muurimäki | #muskelimiehet 11

Glitteriä ja treeniä – voiko näitä yhdistää? Tämä selviää, kun Muskelimiesten & Peltovuoren seuraan istahtaa muotisuunnittelija Teemu Muurimäki. Teemu osoittautuu erittäin sporttiseksi henkilöksi, ja kuulemme mm. hänen esimerkkipäivästään ruokavalion suhteen. Kaiken kukkuraksi kummastellaan mitä Peltovuorella on päällään – tämä herättää herroissa eriäviä mielipiteitä.

Seuraa Podcastia myös Instagramissa! https://www.instagram.com/wellnetbyesport/

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 12: Istuminen tappaa. Vieraana LitT Arto Pesola. | #muskelimiehet 12

Muskelimiehet & Peltovuori istahtavat tyytyväisyyttä uhkuen studion tuoleihin, mutta pian hymy hyytyy. Käy nimittäin ilmi, että jokainen heistä istuu tuntikaupalla päivässä perseellään! Tästä seuraa kiivasta keskustelua arkiliikunnan merkityksestä, ja miten siihen voi motivoida itsensä. Koska aihe on haastava, otetaan puhelu Fibionin Arto Pesolalle, joka tutkii mm. istumista ja arkiliikuntaa työkseen markkinoiden tarkimmalla mittarilla. Onneksi käy ilmi, että toivoa on vielä. Nouse siis ylös, lähde kävelylle ja ota jakso kuunteluun!

Seuraa Podcastia myös Instagramissa! https://www.instagram.com/wellnetbyesport/

Kuuntele jakso: Podbean

 

Jaksot 13-16

Jakso 13: Juoksun hurmaa | #muskelimiehet 13

Makke on innostunut juoksusta todettuaan, että sen ei tarvitsekaan olla tylsää. Mitä kaikkia tapoja on aloittaa juoksuharrastus, tai löytää kokeneena konkarina siihen uusia ärsykkeitä? Sekä Muskelimiehet että Peltovuori paljastavat parhaimmat juoksuvinkkinsä!

Seuraa podia myös Instagramissa! https://www.instagram.com/wellnetbyesport/

Juoksukurssi Wellnetissä: https://wellnet.esport.fi/shop/55

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 14: 60 kg kevyempi elämä | #muskelimiehet 14

Miten 60 kg:n painonpudotus vaikuttaa elämään, minäkuvaan ja mieleen? Minkälainen matka se on, ja mitä haasteita ja onnistumisia siihen mahtuu mukaan? Muskelimiehet ja Peltovuori saavat vieraakseen Maccen asiakkaan Kaisan, joka avaa rohkeasti meille oman tarinansa, ja kertoo miten tällainen muutos on mahdollista saavuttaa. Sukella mukaan tarinaan, ja ota jakso kuunteluun!

Kuuntele jakso, Podbean, Spotify, Apple podcast

Lähde mukaan Laihdu-kurssille: https://wellnet.esport.fi/shop/courses

Jakso 15: Alipalautumisesta uuteen nousuun| #muskelimiehet 15

Mistä tietää mikä on tarpeeksi? Miten tunnistaa ylirasituksen tai alipalautumisen merkit? Tässä jaksossa Muskelimiehet & Peltovuori pohtivat tätä monelle nykyään tuttua ilmiötä, ja antavat omat vinkkinsä tasapainon löytämiseen. Peltovuori kertoo myös oman tarinansa pitkäaikaisesta rasitustilastaan, ja miten elämä muuttui sen jälkeen.

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jakso 16: Kesäkauden treeni- ja ruokailurutiinit | #muskelimiehet 16

KESÄ! Muskelimiehet ja Peltovuori kertovat omista treeni- ja ruokailurutiineistaan kesällä – miten ne muuttuvat vai muuttuvatko? Samalla saadaan hyviä vinkkejä mökkitreeneistä makkaroihin. Jaksosta jännittävän tekee myös se, että Jusa ja Peltovuori ovat studiossa kahden kesken, ja Macce on kadonnut. Jusa ei jää toimettomaksi, vaan tarttuu luuriin ja selvittää asian. Otahan jakso kuunteluun!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

Jaksot 17-20

Jakso 17: Rutiinit, Mikko Alatalo ja Pamela Anderson | #muskelimiehet 17

Muskelimiehet ja Peltovuori istahtavat tuoliin hybridimallissa pitkän kesätauon jälkeen. Kesän jälkeen on hetki syytä pohtia, onko jotain hyviä rutiineita tippunut pois, ja miten saada ne takaisin arkeen. Puhe käväisee myös hiukan Pamela Andersonissa ja Mikko Alatalossa, mutta palaa onneksi pian taas juurilleen. Tuttuun tapaan siis asiaa ja asian vierestä – tervetuloa Muskelimiesten ja Peltovuoren seuraan!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify

Jakso 18: Elämäntapamuutoksesta sylkypulliin | #muskelimiehet 18

Muskelimiehet & Peltovuori saavat pitkästä aikaa vieraan, tässä jaksossa mukana on superohjaaja ja mahtava persoona Riku Saastamoinen! Rikulla on pitkän ohjaajauransa lisäksi osaamista myös psyykkisestä valmennuksesta ja henkilökohtainen tarina omasta muutoksesta. Tämän lisäksi pohditaan yhdessä nykyajan kuntoilun ”hybridimallia”, missä suhteessa on hyvä tehdä online-treeniä ja harjoittelua omalla kotisalilla tai tunnilla. Ja kaiken kukkuraksi kuulemme Maccen suusta vanhankantaisia sanontoja kuten ”Jumalan pyssyt” ja ”hyvää päivää kirvesvartta”. Jakson aiheet skaalautuvat taas yllättäen laidasta laitaan elämäntapamuutoksesta sylkypulliin. Mitä muuta voi enää toivoa, mahtava jakso kasassa! Laita heti kuunteluun!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify

Jakso 19: Urheiluvammasta uuteen nousuun – vieraana Laura Voutilainen | #muskelimiehet 19

Muskelimiehet ja Peltovuori käsittelevät tässä jaksossa kirjaimellisesti kipeää aihetta – urheiluvammoja. Miten voi liikkua ja voiko, miten elämä ja rutiinit muuttuvat ja miten pää kestää? Oman tarinansa tulee kertomaan myös karismaattinen ja säteilevä vieraamme – Laura Voutilainen. Lauran polvileikkauksesta on kulunut nauhoituksen aikana 2 kk, ja hän paljastaa kuulijoille mitä tuo jakso on pitänyt sisällään. Tervetuloa jakson pariin!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify

Jakso 20: Muskelimiehet & Peltovuori – Kreikkalaisesta naimakaupasta apu uniongelmiin! | #muskelimiehet 20

Tämän viikon jaksossa käsitellään unta ja sen laajoja vaikutuksia. Sekä muskelimiehet että Peltovuori kertovat vinkkinsä nukahtamiseen, ja kuten arvata saattaa, Maccen vinkki on täysin käsittämätön. Muskelimiehiä on Rikun myötä mukana peräti kolme, ja Rikulla ja Jusalla onkin paljon faktaa ja uuttakin tietoa unesta. Ota jakso kuunteluun, takaamme että tämän aikana et nukahda!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify, Apple podcast

 

Jaksot 21-24

Jakso 21: Kilisee, kilisee kalorit | #muskelimiehet 21

Konvehteja, pipareita, torttuja, kinkkua, laatikoita, juustoja, viinejä… mitäpä sitä joulupöydästä ei löytyisi! Muskelimiehet jakavat omat paheensa ja mielitekonsa joulun ajalta ja perkaavat eri herkkujen ja ruokien energiamääriä niin hyvässä kuin pahassa. Jusalta löytyy takataskusta myös tutkimusdataa siitä, miten välttyä monien pelkäämiltä joulukiloilta!

Kuuntele jakso: Podbean, Spotify

Jakso 22: Joulustressiä ja unelmia | #muskelimiehet 22

Jouluteema jatkuu, kun tämä nelikko istahtaa alaa ja pohtii joulua, kiirettä ja stressiä. Miten kiireen tuntua voisi välttää, ja jopa nauttia joulun ajasta? Milloin kannattaa hankkia lahjat, vai hankkiiko ja mistä stressiä tuottavista perinteistä voisi jopa luopua? Jusa on myös perehtynyt joulun lelukirjaan, ja todennut että se ei ole yhtä inspiroiva kuin lapsena. Lopussa suunnataan katseet jo kohti tulevaa vuotta, ja haastetaan kuulijat unelmoimaan rohkeasti.

Tervetuloa mukaan vuoden viimeiseen jaksoon, ja kiitos tästä vuodesta!

Kuuntele jakso: Podbean

Jakso 23: Voihan Persimon! | #muskelimiehet 23

Tervetuloa vuoden 2022 ensimmäisen jakson pariin! Keskustelun kääntyessä miltei välittömästi persimoneihin (tiedätkö muuten tämän hedelmän?) voisi ajatella että tästä ei hyvä seuraa, mutta jakso on täyttä asiaa. Podia nauhoittaessa kuntosalisulku jatkuu, ja tämä herättää luonnollisesti kiivasta pohdintaa. Kun lööpit tuuttaavat koronaa, mitä voi itse tehdä ettei masennu ja jää paikoilleen? Podin jäsenistö jakaa omat vinkkinsä kotitreeniin, ja miten mielialan saa pidettyä vireänä olosuhteista huolimatta.

Energiaa ja iloa vuoteen 2022 – pysy meidän mukana ja ota jakso kuunteluun!

Kuuntele jakso: Podbean

Jakso 24: Tauon jälkeen uuteen nousuun | #muskelimiehet 24

Salit ovat auki, hurraa! Studiossa juhlitaan, ja ensimmäiset tunnitkin asiakkaille on jo pidetty. Tässä jaksossa otetaan pohdintaan, miten kannattaa aloittaa sulun jälkeen jos ahdistaa, jännittää tai laiskottaa – otahan meidän vinkit kuunteluun ja käyttöön! Selviää myös, että Jusan Star Wars -tietämys on rutkasti musiikin tuntemusta parempi.

Kuuntele jakso: Podbean

 

Jaksot 25-28

Jakso 25: Vääränlaista liikuntaa – WHAAT! | #muskelimiehet 25

Tässä jaksossa funtsimme uutisointia ja sen vaikutusta, mitä hyötyä on kun jättää somea ja uutisia vähemmälle – miten se vaikuttaa mielialaan ja keskittymiseen? Entä onko kaikesta liikunnasta hyötyä, vai onko ”väärää” tapaa liikkua? Macce, Riku ja Peltovuori kertovat myös tuulahduksia maailmalta, missä mennään ja mitä treenimaailman trendeissä tapahtuu tällä hetkellä!

Kuuntele jakso: Podbean

Jakso 26: Ja liikuntahan muuten laihduttaa! | #muskelimiehet 26

Tervetuloa uuden jakson pariin! Podin jäsenistöllä on kevätväsymystä ilmassa, joten jutut lähtee lapasesta entistäkin pahemmin. Mutta kaiken keskeltä nousee meidän ydinviesti –  liikunta laihduttaa, liikunta kiinteyttää ja kehittää voimaa,  ja vielä ehtii myös loistavasti kesäkuntoon! Erityisesti Rikulla on tähän hyvä ideologia, joten otahan jakso kuunteluun!

Kuuntele jakso: Podbean

Jakso 27: Energiat ylös! | #muskelimiehet 27

Kevätväsymys ihmetyttää joka vuosi, miten voi ryydyttää niin huolella vaikka pitkään odotettua valoa riittää. Kuinka väsymys kannattaa huomioida treenissä ja kokonaisuuden suunnittelussa – Jusalla on tästä mielenkiintoista faktaa. Puhe käväisee myös kuntosalimaailman supersarjoissa (mitä ne ovat?), ja toki lähestyvässä kesässä. Podi jää kesätauolle, joten hyppää meidän mukaan viimeiseen jaksoon ennen syksyä!

Kiitos tästä kaudesta kuulijoillemme, ja aktiivista kesää!

Kuuntele jakso: Podbean