Kuntosalilaitteet tutuksi -pikakurssi

Tuntuuko kuntosaliharjoittelun aloittaminen vaikealta? Haluaisitko saada lisää itsevarmuutta kuntosalilla käymiseen? Haluaisitko ottaa haltuun koko kehon lihaskuntoa kehittävän yksinkertaisen, mutta toimivan perusohjelman?

Jos vastasit johonkin näistä kysymyksistä myöntyvästi, Kuntosalilaitteet tutuksi -pikakurssi on juuri sinua varten!

Kuntosalilaitteet tutuksi -pikakurssilla (90 minuuttia) käydään läpi koko kehon lihaskuntoa vahvistava kuntosaliohjelma huolellisesti ja yksilöllisesti siten, että kurssin jälkeen voit jatkaa omatoimisesti ohjelman tekemistä hyvällä itsevarmuudella. Kurssilla opit ohjelmaan sisältyvien kuntosalilaitteiden oikeat ja turvalliset suoritustekniikat. Ohjaajan avustuksella sinulle löydetään yksilöllisesti myös juuri sopiva vastus kuhunkin laitteeseen huomioiden aikaisempi kokemuksesi sekä mahdolliset rajoitteet.

Yksittäiselle kurssikerralle otetaan maksimissaan vain neljä osallistujaa, jotta jokaiselle kurssille osallistuvalle taataan yksilöllinen tekniikoiden ja painojen opastus.

Kurssin osallistumismaksu on 79 €. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Kurssi-info

Kenelle pikakurssi on tarkoitettu?

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kuntosaliharjoittelusta. Jos et ole käynyt aikaisemmin asiantuntijan opastamana kuntosalilaitteiden tekniikkaa läpi, hyödyt tästä pikakurssista varmasti vaikka olisit käynyt salilla pidempäänkin.

Mitä pikakurssilla tehdään?

Kurssi alkaa lämmittelylaitteisiin tutustumisella sekä lyhyellä lämmittelyosuudella. Lämmittelyn jälkeen siirrytään kuntosalilaitteille.

Ohjaaja käy läpi liikkeet yksitellen ja opastaa miten ne tehdään turvallisesti ja tehokkaasti. Tämän jälkeen osallistujat tekevät laitteessa ohjaajan määrittämät sarjat, ja opastaa yksilöllisesti tekniikoissa. Tällä tavalla käydään läpi koko ohjelma, jolloin liikkeiden tekemiseen tulee hyvä itsevarmuus.

Kurssin aikana käydään läpi kokonaisuudessaan noin 6-8 laitetta. Näistä liikkeistä muodostuu kuntosalin perusohjelma, jonka jokainen osallistuja saa kurssilta mukaansa.

Milloin kursseja järjestetään?

Kursseja järjestetään keväällä 2022 jokaisen kuukauden viimeinen tiistai (pl. talviloma). Kurssien ajankohdat ovat tiistait 25.1., 15.2., 29.3., 26.4., 24.5. klo 15-16:30. Voit ilmoittautua ilmoittautumissivulla sinulle sopivaan ajankohtaan sen mukaan, millä kurssilla on tilaa.

Kun kurssi on ohi, miten omatoiminen kuntosaliharjoittelu tulisi aloittaa?

Jos on aloittelija, niin kuntosalilla kannattaa aloittaa käymään kaksi kertaa viikossa. Yksikin kerta on eteenpäin, jos harjoittelu on säännöllistä ja jatkuvaa.

Mitä jos minulla on jotain vaivoja, jotka rajoittavat liikkeiden tekemistä?

Ohjaaja voi ehdottaa tällaisessa tapauksessa sinulle vaihtoehtoisia liikkeitä, mutta räätälöityä ohjelmaa kurssin aikana ei voida rajallisen ajan vuoksi tehdä.

Kuinka paljon kurssi maksaa ja kuinka monta osallistujaa siihen otetaan?

Kurssin hinta on 79 €. Yksittäiselle kurssille mahtuu enintään neljä osallistujaa.

Kuka toimii kurssilla ohjaajana?

Centerin kurssien vetäjänä toimii Personal Trainer Satu Portimo. Bristolin kurssien vetäjänä toimii PT, Fysioterapeutti Lilli Nikander.

 

Jos sinulla on kysymyksiä kurssista tai kuntosaliharjoittelun aloittamisesta, voit laittaa PT-vastaavallemme Sannalle sähköpostia osoitteeseen: sanna.autio (at) esport.fi