Uudet suositukset liikuntaan – jokainen minuutti on hyvästä!

UKK-instituutti julkaisi uuden aikuisten liikkumisen suosituksen 21.10.2019. Suositus kiteyttää sen, kuinka paljon ja millä tavalla viikon aikana olisi suositeltavaa liikkua terveyden edistämiseksi ja kroonisten sairauksien ehkäisemiseksi.

Terveysliikuntasuositus perustuu tuhansiin liikunnan terveysvaikutuksia käsittelevien tutkimusten tuloksiin, ja niiden perusteella liikuntasuositukset täyttävä henkilö voi pienentää muun muassa syöpäriskiään 60-69%, sydän- ja verisuonitautien riskiä 73-83% ja tyypin II diabeteksen riskiä jopa 91%!

Minkälaisella liikuntamäärällä ja -tavoilla tällaiset huimat terveyshyödyt sitten voi saavuttaa? Lyhimmillään riittää 15 minuuttia hengästyttävää liikuntaa 5 päivänä viikossa, minkä lisäksi lihaskuntoa ja liikehallintaa tulisi harjoittaa kaksi kertaa viikkoon. Suosituksissa painotetaan myös sitä, että jo muutaman minuutin liikkumisesta kertyvillä pätkillä terveyttä edistävä vaikutus. Myös istumista suositellaan tauottamaan, sillä tutkimuksissa on havaittu, että jos nousee edes pari kertaa tunnissa työpisteeltään, on siitä hyötyä terveydelle.

 

 

 

 

 

 

Vinkkejä työyhteisön aktiivisempaan arkeen Esportin asiantuntijalta

 Ihmisillä on usein paljon tietoa oman terveyden edistämisestä, mutta käytännön toteutus jää monelta kiireisen arjen keskellä toteutumatta. Tärkeää olisikin, että arkeen muodostuisi pieniä rutiineja, jotka lisäävät aktiivisuuden määrää.

Esportin ”Pienillä teoilla suuria terveysvaikutuksia” 75 minuutin luento-miniworkshop on suunnattu yrityksille, jotka haluavat tarjota työntekijöilleen jokapäiväiseen arkeen matalan kynnyksen työkaluja ja vinkkejä oman hyvinvoinnin edistämiseen. Luento-workshopin asiantuntijana toimii Esportin työhyvinvoinnin asiantuntija, KTM, Personal Trainer Jussi Pesola.

Millä tavalla Pienillä teoilla suuria terveysvaikutuksia -luento-miniworkshop edistää työyhteisönne hyvinvointia:

  •  Työntekijät saavat konkreettisia vinkkejä ja työkaluja oman aktiivisuuden edistämiseen osana jokapäiväistä arkea – aina ei tarvitse lähteä ”erikseen” liikkumaan.
  •  Luennon sisältö ja aktiivisuusvinkit on suunniteltu palvelemaan myös niitä, jotka liikkuvat arjessaan vähän tai eivät lainkaan tai eivät pidä itseään liikunnallisina.
  •  Luento järjestetään yrityksen tiloissa, jolloin saadaan helpommin kaikki osallistumaan eikä henkilöstön tarvitse käyttää aikaa siirtymisiin. Luennon kesto on mietitty siten, että siihen jaksaa keskittyä koko ajan eikä se haukkaa myöskään työpäivästä isoa siivua.
  • Luennolla sivutaan myös lyhyesti muita työkykyyn ja vireyteen vaikuttavia tekijöitä, kuten unta, palautumista ja ravintoasioita.
  • Luennon tavoitteena on antaa ideoita ja kannustaa oman hyvinvoinnin ja vireystilan edistämiseen – luennon jälkeen jatkatte päiväänne positiivisin ja innostunein mielin mukana uusia työkaluja oman terveyden edistämiseen!

 

Muita luennon aiheita:

  1. Unen vaikutus työhön ja toimintakykyyn
  2. Hyvinvoiva selkä (luento 45 min. ja treeni 45 min.)

Tältä luennolta saat konkreettisia eväitä selän hyvinvointiin ja ryhdin ylläpitoon.

  1. Vahva keskivartalo (luento 45 min. ja treeni 45 min.)

Nappaa vinkit keskivartalon vahvistamiseen ja sitä kautta parempaan selän hyvinvointiin.

Kiinnostuitko? Voit tilata luennon työyhteisöösi tai kysyä lisää, jussi.pesola@esport.fi tai 044 770 3245.