Liikkuvuuden testaus

Liikkuvuudella tarkoitetaan kehon nivelten liikelaajuutta. Riittävä liikkuvuus nopeuttaa harjoittelusta palautumista ja ehkäisee tuki- ja liikuntaelimistön vammojen syntyä. Liikkuvuudella on myös suuri vaikutus hyvään ryhtiin ja oloon.

Huono liikkuvuus ja kireydet vaikeuttavat lihasvoiman harjoittamista, sillä riittävä voimantuotto ei välttämättä onnistu, jos liikeradat jäävät vajaiksi. Esimerkiksi ikääntymisen ja passiivisen (mm. liiallinen istuminen) elämäntyylin vaikutuksesta kudosten venyvyys ja joustavuus vähenevät. Käytännössä tämä tuntuu arjessa jäykkyytenä, nivelten liikerajoituksina ja mahdollisina kiputiloina.

Liikkuvuuden ylläpitämiseen kannattaa panostaa mahdollisimman aikaisin, sillä menetetyn liikkuvuuden palauttaminen on huomattavasti hankalampaa kuin esimerkiksi heikentyneen lihasvoiman kehittäminen. Liikkuvuustesti on erinomainen tapa kartoittaa oman liikkuvuuden taso ja lähteä parantamaan testissä ilmenneiden liikerajoitusten liikkuvuutta ja sitä kautta parantaa toimintakykyä.

Testin hinta: 30 € (Polkupyöräergometritestin yhteydessä 20 €)

Onko sinulla kysyttävää testin sisällöstä tai sinulle sopivista muista testeistä? Ole yhteydessä testiasema@esport.fi. Autamme mielellämme löytämään juuri sinun taustaasi ja tavoitteeseesi sopivan testikokonaisuuden.

Esportin liikkuvuustesti