65plus-harjoitteluryhmä

Oletko täyttänyt 65 vuotta ja kiinnostunut toimintakyvyn lisäämisestä ja lihasvoiman kehittämisestä? Tai onko lähipiirissäsi henkilö, joka olisi kiinnostunut 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille suunnatusta harjoitteluryhmästä?

Tiistaina 11.1.2022 starttaa neljä viikkoa kestävä ryhmä, joka on suunnattu 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. 65plus-harjoitteluryhmässä ainoa vaatimus on se, että olet täyttänyt 65-vuotta. Ryhmään mahtuu mukaan 8 henkilöä.

Tavoitteena harjoitteluryhmässä on kasvattaa monipuolisesti lihasvoimaa voimaharjoittelun (toiminnallista harjoittelua, ei laitteissa istumista) kautta, harjoittaa tasapainoa sekä parantaa koordinaatiota ja liikkuvuutta. Harjoitukset on suunniteltu siten, että ne soveltuvat kaiken kuntoisille mukavan tekemisen kautta.

Harjoitteluryhmän info

Kenelle ryhmä on tarkoitettu?

65+ -harjoitteluryhmässä ainoa vaatimus on se, että olet täyttänyt 65-vuotta. Tasapaino, koordinaatio ja voima hupenevat tutkitusti iän myötä, ja erityisesti lihaskunnon harjoittaminen on sitä tärkeämpää mitä enemmän ikää on.

Mitä ryhmän yhteisharjoituksissa tehdään?

Harjoitukset ovat monipuolisia ja niissä painottuvat toiminnallinen (=ei kuntosalilaitteissa istumista) lihaskuntoharjoittelu sekä erilaiset koordinaatiota, liikkuvuutta ja tasapainoa kehittävät harjoitteet. Myös toimintakykyä tukevia ravintoasioita sivutaan ryhmäläisten ikä huomioiden!

Milloin ja missä kurssin osallistumiskerrat ovat?

Kurssikerrat ovat tiistaisin, 11.1., 18.1., 25.1. ja 1.2.2022 klo 12-13. Harjoitukset pidetään Esport Centerin ja Arenan tiloissa osoitteessa Koivu-Mankkaan tie 3, Espoo.

Mitä jos minulla on jotain vaivoja, jotka rajoittavat liikkeiden tekemistä?

Ohjaaja voi antaa aina vaihtoehtoisia liikkeitä, jos jokin liike ei onnistu tai ei tunnu sopivalta. Iän myötä erilaisia rajoitteita tulee lähes aina, älä anna niiden olla este vaan sen sijaan tule keräämään ideoita siihen, miten voit niistä huolimatta pitää huolta kunnostasi.

Kuinka paljon kurssi maksaa ja kuinka monta osallistujaa siihen otetaan?

Kurssin osallistumismaksu on 89 €. Yksittäiselle kurssille mahtuu enintään kahdeksan osallistujaa.

Kuka toimii kurssilla ohjaajana?

Kurssin vetäjänä toimii Personal Trainer, senioriohjaaja Satu Portimo.

Jos sinulla on kysymyksiä ryhmään liittyen, voit laittaa Satulle sähköpostia osoitteeseen: fitspirit.satu@gmail.com